Det är svårt att fotografera i Fridhemsplan.

  • Post author:

Det är svårt att fotografera i Fridhemsplan. Det finns nämligen inga bra miljöer där. Hur många gånger har jag förtvivlat irrat runt och letat i kvarteren vid Kronobergsparken? Det är många.

Men parken då? Man tröttnar fort på parker. 

Jag har hittat en liten bergvägg, och bredvid den en betongvägg med en trappa. Det är det bästa Kungsholmen har lyckats frambringa och därför har jag alltid gått dit när jag ska fotografera i Fridhemsplan.

Den här gången skulle jag träffa artisten Vacation Forever, eller Zacharias Zachrisson (episkt namn!) som han heter. Det var för en intervju i DN Kultur. Han satt och jobbade i en studio när jag kom och det var sjukt trångt där nere, man fick knappt upp dörren. Jag tror det var en dammsugare som låg i vägen. Det hängde några syntar på en vägg som jag tyckte blev ganska bra som bakgrund, och så lyckades jag nästan få plats med mig själv och min blixt utan att snubbla på dammsugaren.

Sen gick vi till betongväggen. Det är lite dåligt med ljus där så jag fortsatte med blixten, även om det var sommar och säkert mitt på dagen till och med.

Här kan man läsa artikeln: https://www.dn.se/kultur-noje/vacation-forever-vill-bara-vara-banal/

This Post Has 2 Comments

  1. Niclas Fasth

    Det är ju bekvämt med betong ändå, i det att det ju alltid blir bra med lite textur. Synthbilden skulle jag inte ha gissat att det var trångt när du fotade, vilket jag ser som ett tecken på ett bra jobb från din sida!

    1. jonaseng

      Ja betong är ju toppen! För mig slutar det nästan alltid med att jag står inklämd i ett hörn bakom något, för att jag fått för mig att det är bästa platsen att ta bilden ifrån. Så det blir alltid trångt menar jag.

Comments are closed.