Köp en lång bil om du ska hålla på med foto.

 • Post author:

I början av januari fick jag uppdraget att fotografera vårdbolaget Attendos vd Martin Tivéus till ett reportage i Di Weekend. Intervjun gjordes på ett av Attendos äldreboenden i Stockholm och under en rundvandring fick jag lite bilder när Martin pratar och umgås med några av de boende.

Tanken var att hinna med hela jobbet den här dagen, alltså både reportagebilderna och porträtten till ettan med mera. Men, som det så ofta blir rinner tiden iväg och rätt var det var så stod Martins taxi nere på gatan och väntade. Jag var beredd att bränna av några porträtt mot en färgglad vägg på vägen ned, men väl i hissen hejdade vi oss och bestämde att vi skulle ses igen och ta porträtten i lugn och ro.

Vi får till en tid någon vecka senare på Attendos kontor i Danderyd. Redaktören har bestämt att vi ska ha Martin sittandes i en stol mot blå fond. Det finns en bra stol någonstans på redaktionen får jag veta, det gäller bara att hitta den, och efter lite sms:ande fram och tillbaka lyckas jag lokalisera rätt sittdon.

Och sen var det fonden. Bakgrundspapper på rulle har standardmått 2,72 meter på bredden, och går av naturliga skäl inte att vika ihop. Man behöver alltså ett väl tilltaget lastutrymme i bilen för att alls få med sig sin fondrulle. Det har inte jag. Med viss stress över detta svängde jag in hos fondrulleförsäljaren och det visar sig att avståndet från insidan av vindrutan på min bil, till insidan av bakluckan är…

Här finns hela intervjun att läsa:
https://weekend.di.se/intervjuer/aldreomsorgen-ligger-kraftigt-efter

This Post Has 6 Comments

 1. Stefan Tell

  Kul att du börjat blogga, och fotograferat Martin. Då har vi två saker lika.

  Apropå bakgrunder har jag i princip givit upp på långa pappersrullar. Det är precis som du säger, väldigt otympligt. Halva bredden är mer lagom men fotobutiker har sällan bra sortiment i lager.

  Ser fram emot fler inlägg framöver.

  1. jonaseng

   Tack! Nu finns ett nytt inlägg att läsa. Och jag ska komma ihåg att svara på kommentarer framöver 😉

 2. Magnus F

  Jag tog och sågade av mina fondrullar till 1,80 så att de går in bak med nedfällt baksäte.

  1. jonaseng

   Det är svårt det där, jag tycker man alltid vill ha mer bakgrund än man har. Det saknas alltid nån decimeter här eller där.

 3. Matilda

  Jag vet precis hur det är! Lyckades trycka ut min framruta och fick en stor fin stjärna i rutan för 2 veckor sedan vid ett företagsjobb. 2.72 +Ford Fiesta= ingen bra kombo!

  1. jonaseng

   Det var precis det jag var rädd skulle hända mig, men det gick ju bra. Kan det räknas som stenskott kanske..? =)

Comments are closed.